Greqia shtyn masat kufizuese për Shqiptarët deri me 7 Qershor

Greqia shtyn masat kufizuese për Shqiptarët deri me 7 Qershor. Sipas vendimit të publikuar në Fletoren zyrtare Greqia Shtyn masat kufizuese për Shqiptarët deri më 7 Qershor

 1. Kufiri mes Greqisë dhe Shqipërisë do vazhdoj të konsiderohet i mbyllur, dhe si pasoj nuk lejohet asnjë lidhje me linja taktike qoftë tokësore qoftë detare.  Autobusët , mini van, makina me targa shqiptare dhe anije e kanë të ndaluar të hyjnë në Greqi. E vetmja pikë kufitare që do punoj është e Kakavisë, e cila do punoj nga ora 07.00 deri më 19.00 dhe do lejohen të kalojnë deri në 400 veta. Nga pika kufitare e Kapshticës lejohen vetëm punëtorë sezonal. (400 veta në ditë) Pika kufitare e Kapshtices do punoj nga ora 08.00 deri në orën 16.00

1)Lejohen të hyjnë në Greqi 

 • Qytetarët Grek
 • Qytetarë Shqiptarë me leje qëndrimi
 • Bashkeshortet e  huaj te qytetareve Grek. Këto persona duhet të jenë të pajisur me çerftifikatë martesore ose çdo lloj dokumenti që vërtetojnë martesën. Sygjerojmë që të jetë me vete gjatë udhëtimit dhe bashkshorti Grek. KUJDES Bëhet fjalë vetëm për bashkshortët e qytetarëve grek JO ATYRE ME LEJE QENDRIMI
 • Fëmijët e mitur (nën 18 vjeç) të qytetarëve Grek Këto persona duhet të jenë të pajisur me çerftifikatë familjere ose çdo lloj dokumenti që vërtetojnë martesën. KUJDES Bëhet fjalë vetëm për fëmijët e  qytetarëve grek JO ATYRE ME LEJE QENDRIMI
 • Punëtorët sezonal të cilët disponojnë leje të posaçme (i ka dalë emri në Kakavi ose Kapshtice)

2)Nuk lejohen të hyjnë në Greqi 

 • Qytetarë Shqiptarë me 90 ditore
 • Turistët shqiptarë me pasaportë
 • Qytetarë me pasaporta dhe leje qëndrimi nga shtete të tjera të Bashkimit Europian ose nga vëndet e treta.

Personat që lejohen të kalojnë , për të kaluar duhet të kenë

 1.  Te kenë dokumentacion të vlefshëm (pasaportë leje qëndrimi etj)
 2. Të kenë plotësuar PLF 24-72 orë para udhëtimit
 3. Të kenë bërë të dy vaksinat dhe të kenë kaluar 14 ditë nga data e vaksinës së fundit. Personat në fjalë duhet të kenë me vete çertifikatë vaksinime nga autoritete shtetërore në Gjuhën Angleze, ku do shkruhet emri mbiemri siç është në pasaportë, lloji i vaksinës, data e kryerjes së vaksinave
 4. Në rast se nuk kanë vaksinë do duhen të ketë me vete test RT-PRC të bërë 24 deri në 72 orë përpara udhëtimit.
 5. Ose nje vertetimi se personi e ka kaluar semundjen e Covid/diagnoze pozitive, nepermjet PCR ose rapid test te 2 deri 9 muajve me pare (parashikohet perzgjedhja gjate plotesimit te PLF). Ky vërtetim lëshohet nga autoritete shtetërore në Gjuhën Angleze, ku do shkruhet emri mbiemri siç është në pasaportë

Personat që janë me vërtetim blu duhet të dërgojnë email tek ambasada greke në Tiranë. Për detaje lexoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/ku-duhet-te-nisni-email-per-te-kaluar-ne-greqi-me-vertetim-blu-ble-veveosi/

Gjithashtu hiqet karantina e detyruar 14 ditore

Nga pika kufitare e Kakavise lejohen te kalojne 400 veta ne dite. Kufiri do jet i hapur cdo dite nga ora 07.00 deri ne oren 19,00

Në Kakavi do bëhen RAPID TEST rastësore.

TOP LINES do kryej çdo ditë udhëtime nga Athina në Shqipëri si dhe anasjelltas

Oraret e nisjes së autobusëve nga Greqia drejt Shqipërisë çdo ditë

 • Nisja nga Athina në orën 08.00 Telefon: 2105203350
 • Nisja nga Pireu në orën 07.30 Telefon: 2104636742
 • Nisja nga Korinthi në orën 09.00 Telefon: 2741021023
 • Nisja nga Patra në orën 10.00 Telefon: 6907115555
 • Nisja nga Kallamata në orën 10.00 (Çdo të Hënë, Mërkurë , Premte) Telefon:2721028581
 • Nisja nga Pirgo ne oren 12.00 (Çdo të Hënë, Mërkurë , Premte) Telefon:6945555083
Oraret e nisjes së autobusëve nga Shqipëria drejt Greqisë çdo ditë
 • Nisja nga Tirana në orën 03.30 Telefon: +35542233050 +355692061989
 • Nisja nga Shkodra në orën 00.45 Telefon:+355 672323227
 • Nisja nga Berati në orën 03.30 Telefon: +355698778111 (Kucove Telefon: +35531124646)
 • Nisja nga Fieri në orën 05.00 Telefon: +355696725448
 • Nisja nga Lushnja në orën 04.30 Telefon: +355694051225
 • Nijsa nga Elbasani në orën 03.00 Telefon:+355699768502
 • Nisja nga Durrësi në orën 04.00 Telefon +35552223122

Tags :

Share this :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest