Greqia shtyn masat kufizuese për Shqiptarët deri me 8 Mars

Greqia shtyn masat kufizuese për Shqiptarët deri me 8 Mars

Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve të Greqisë publikoj kufizimet që do jenë në fuqi deri me 8 Mars në kuadrin e masave për parandalimin e përhapjes së Covid-19

Për sa i përket Shqipërisë dhe qytetarëve Shqiptar janë në fuqi këto masa

 1. Kufiri mes Greqisë dhe Shqipërisë do vazhdoj të konsiderohet i mbyllur, dhe si pasoj nuk lejohet asnjë lidhje me linja taktike qoftë tokësore qoftë detare.  Autobusët , mini van, makina me targa shqiptare dhe anije e kanë të ndaluar të hyjnë në Greqi. Lidhja ajrore bëhet vetëm mes aeroportit Nën Tereza dhe El. Venizelos
 2. Ndalohet hyrja në Greqi e qytetarëve shqiptar që duan të vijnë në Greqi për arsye turistike apo vizite. Ndalohen personat me pasaportë shqiptare, apo me 90 ditorëshin. Në Greqi lejohet të hyjnë vetëm personat që kanë leje qëndrimi ose nënshtetësi Greke Për të lexuar me detaje cilat kategori lejohen klikoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/kush-lejohet-te-hyj-ne-greqi/
 3. Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi, pavarsisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë (avjon, autobus , makie etj) duhet të plotësojnë 24-48 orë përpara mbërrijtes në Greqi, Formularin  PLF Për të mësuar si plotësohet lexoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/plf-protokolli-i-arritjes-ne-greqi-kush-duhet-ta-plotesoj-si-ta-plotesoni-cfar-duhet-te-beni-kujdes/
 4. Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi, pavarsisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë eshte e nevojshme të paraqesin Test negativ RT-PCR që duhet të jetë bërë deri në 72 orë përpara nisjes për në Greqi. Për të mësuar se ku mund të bëni testin, dhe çfar të dhënash duhet të përmbajë klikoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/testi-pcr-per-te-hyre-ne-greqi-si-duhet-te-jete-dhe-cfa-te-dhenash-duhet-te-kete/
 5. Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi nga Shqipëria pavarsisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë duhet të bëjnë karantinë 7 ditore në shtëpinë e tyre
 6. Pikat kufitare do punojnë çdo ditë nga ora 7.00 deri në orën 23.00 Nga Pika kufitare e Kakavisë do lejohet të kalojnë deri ne 750 veta. Kapshtica do jete mbyllur.
 7.  të gjithë pasagjerët që do levizin jashtë Greqisë duhet të plotësojnë dhe PLF 24 orë përpara udhëtimit

Linja jonë niset çdo ditë në orën 8.00 nga Athina, Pireu, Korinthi, Patra, Egjio, për në për në Tiranë, Durrës, Lushnje, Fier, Patos, Berat, Kuçovë, Ura Vajgurore, Elbansan,  Gjirokastës Tepelenë.   

Orari i nisjes 

 • Autobusi i mëngjesit
  • Nisja nga Athina 8.00
  • Nisja nga Pireu 7.30
  • Nisja nga Korinthi 9.00
  • Nisja nga Patra 10.00

Për të rezervuar vënd komunikoni me numrat e telefonit

 • Zyra Athinë 2105203350-2105203351
 • Zyra Pire 2104636742
 • Zyra Korinth 2741021023
 • Zyra Patra  6907115555 6945994999
 • Për agjensitë në Shqipëri klikoni këtu https://bit.ly/2ACJMJj

Gjithashtu zyra jonë në Athinë është hapur çdo ditë nga ora 7.00 deri në orën 21.00 për të dërguar porosi

Për më shumë rreth rrugëve tona klikoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/autobus-greqi-shqiperi-cdo-dite-ne-oren-8-00-dhe-19-00/

Tags :

Share this :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest