Kush lejohet të hyj në Greqi

Greqia bëri të ditur se kufiri me Shqipërinë do vazhdoj të jetë i mbyllur për turistët dhe vizitorët Shqiptar

Sipas vendimit të qeverisë Greke  në Greqi në pikat kufitare të Kakavisë  do lejohen të kalojnë këto qytetarë

 • Të gjithë qytetarët shqiptar me leje qëndrimi në Greqi (të gjithë kategoritë)
 • Të gjithë minoritarët me pasaportë ose me kartën e minoritarit
 • Të gjithë qytetarët që kanë visë greke
 • Punëtorët e specializuar që disponojnë vizë pune ku përfshihen dhe punëtorët sezonal
 • Punëtorët në kompanitë e transportit, anijeve etj  që diponojnë vizë ose leje të posaçme për hyrje në Greqi
 • Studentë që studjojnë në Greqi dhe kanë leje qëndrimi ose visë studentore
 • Të gjithë qytetarët me nënshtetësi greke
 • Për qytetarët me vërtetim blu, përveç pasaportës dhe vërtetimit blu që është e vlefshme duhet të merrni një vërtetim nga ambasada Greke në Athinë. Për proçedurën lexoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/ku-duhet-te-nisni-email-per-te-kaluar-ne-greqi-me-vertetim-blu-ble-veveosi/ Gjithashtu duhet te keni me vete dhe E1 ose E9 qe vertetojne adresen e shtepisë në Greqi
 • Rikujtojmë se sipas urdhërit të ministrisë së emigracionit, lejet e qëndrimit që kanë skaduar ose do të skadojë:
  a. – Nga 1 janari 2020 deri më 31 korrik 2020 shtyhen automatikisht deri më 31 mars 2021.
  b– Nga 1 gusht 2020 dhe deri më 31 mars 2021 shtyhet automatikisht me 8-të muaj vlefshmëria e tyre. c
 • – Për leje qëndrimi që skadojnë nga data 1.04.2021 deri 30.12.2021
 • Personat që hyjnë në kategorinë e lartpërmendur (a,b,c) duhet të ndjekin këtë proçedurë https://www.top-lines.gr/sq/si-do-nxirrni-vertetim-per-lejet-e-skaduara-gjate-2020-2021/
 • Qytetarët që dëshirojnë të vizitojnë Greqinë për arsye shëndetësore duhet të jenë të pajisur me leje të posaçme nga Ambasada Greke në Tiranë
 • Për personat që ju ka skaduar pasaporta Shqiptare , mund të hyjnë në Shqipëri me pasaportën e vjetër dhe ta rinovojnë atë në Shqipëri. Në hyrjen në Greqi duhet të kenë me vete të dy pasaportat si të rejën ashtu dhe të vjetrën dhe tja u paraqesin autoriteteve kufitare.

Në Greqi nuk lejohen të kalojnë

 • Qytetarë shqiptarë që dëshirojnë të vizitojnë Greqinë si turista  dhe janë të pajisur vetëm me pasaportë
 • Qytetarë shqiptarë që dëshirojnë të vizitojnë Greqinë familjarët e tyrë dhe do përdorin të drejtën e qëndrimit të 90 ditëshit
 • Qytaterë Shqiptar që jetojnë në Greqi dhe kanë vërtetim të bardhë
 • Qytetarë që kanë pasaportë e cila nuk i përket asnjë shteti të zonës Shengen

Çdo qytetarë që hyn në Greqi nga Shqipëria nga pika kufitare e Kakavisë është i detyruar të  hyj në vetizolim (karantine) 14 ditore në shtëpinë e tij. Për masat që janë në fuqi lexoni këtu https://www.top-lines.gr/sq/rregullat-e-reja-per-te-udhetuar-per-ne-greqi/

Për më shumë informacione telefononi tek zyrat tona në numrat

 • Zyra Athinë 2105203350-2105203351
 • Zyra Pire 2104636742
 • Zyra Korinth 2741021023
 • Zyra Patra  6907115555 6945994999
 • Për agjensitë në Shqipëri klikoni këtu https://bit.ly/2ACJMJj

Tags :

Share this :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest