Masat e reja për të hyrë në Greqi

Greqia vendos masa të reje për të hyrë në Greqi. Duke filluar nga data 19 Dhjetor 2021 ora 06.00 do jenë në fuqi këto masa

  1. Çdo udhëtar  , pavarsisht nënshtetësisë apo pikës kufitare që do hyj, apo mjetit që udhëton, dhe pavarsisht nëse është apo jo i vaksinuar për të hyrë në Greqi do duhet të paraqesë test negativ me metodën PCR i kryer deri në 72 orë përpara udhëtimit. 
  2. Lejehet hyrja dhe me rapid test antigjeni i kryer deri në 24 orë para udhëtimit. VINI RE. (SHËNIM TOP LINES- Për udhtëtarët nga Shqipëria, rapid test duhet të jetë bërë nga laborator i çertifikuar për rapid test antigjeni)
  3. Teste janë të detyruar të bëjnë çdo udhëtarë 5 vjeç e sipër.
  4. Rezultati i testi do duhet të deklarohet tek formulari PLF

Qytetarët e pavaksinuar do i nështrohen dhe nje testi tjeter PCR, ose rapid në pikat e hyrjes në Greqi.

Këto masa janë të përkohëshme, me kohëzgjatje deri ne 10 Janar  dhe merren në kuadrin e parandalimit të versionit omikron të Covid 19

 

SHËNIM TOP LINES

Dëshirojmë tju informojmë se pikat kufitare Greqi Shqipëri janë të hapura dhe punojnë 24 orë në ditë. Udhëtimet me autobus vazhdojnë normalisht me autobus direkt dhe pa ndërrim në Kakavi.

Për oraret e udhëtimeve klikoni këtu

Oraret e udhëtimeve të Top Lines për Krishtlindje

 

Tags :

Share this :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest