Greqia shtyn hapjen e kufirit për turistët Shqiptarë (90 ditorët) deri më datë 31 Korrik

U publikua në Fletoren zyrtare greke, vendimi që ndalon hyrjen në teritorin e Republikës Greke nga data 15/7 deri në datë 31/7 i personave nga vëndet e treta.

Sipas Fletores zyrtare datë 15/7/2020 Faqja 2874, ndalohet hyjra e qytatarëve të huaj në Greqi, përveç qytetarëve Europian dhe atyre të zonës Shengen, në kuandrin e masava parandaluese të përhapjes të koronovirusit Covid-19.

Fatkeqësisht ky vendim kap dhe qytetarët Shqiptar.

Pra sipas vendimin deri më 31 Korrik Në Greqi nuk lejohen të kalojnë

  • Qytetarë shqiptarë që dëshirojnë të vizitojnë Greqinë si turista  dhe janë të pajisur vetëm me pasaportë
  • Qytetarë shqiptarë që dëshirojnë të vizitojnë Greqinë familjarët e tyrë dhe do përdorin të drejtën e qëndrimit të 90 ditëshit
  • Qytaterë Shqiptar që jetojnë në Greqi dhe kanë vërtetim të bardhë
  • Qytetarë që kanë pasaportë e cila nuk i përket asnjë shteti të zonës Shengen

Në vijim do publikojmë me hodhësi se cilët qytetarë do lejohen të kalojnë, cilat masa janë marrë për të kaluar kufirin, dhe se si do realizohen udhëtimet nga Top Lines deri më 31 Korrik

Shënim. Ky ligj u morr në kuadrin e respektimit të urdhërit të Bashkimit Europian, ku Shqipëria dhe qytetarët Shqiptarë nuk u përfshinë në listën e Bardhë,  si shtetet të sigurta. Edhe Italia dje mbylli kufinjt për Shqipërinë dhe qytetarët Shqiptar.

Tags :

Share this :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest