Përgjigje e Ministrisë së Jashtme Greke për sa i përket problemit të personave që udhëtojnë me 90 ditorin 

Interesimit të kompanisë sonë pranë Ministrinë e Jashtëme Greke për sa i përket problemit të udhëtarëve me 90 ditorin , ju dha kjo pëgjigje

Greqia i ka te hapur kufijte,si ne hyrje per shtetasit e saj,edhe ne dalje per te huajt qe ndodhen ose kalojne transit ne teritorin e saj,ndaj rrjedhimisht kushdo person ka plotesuar ose ploteson afatet e qendrimit ne zonen shengen,duhet te largohet nga vendi brenda afateve te vendosura.

Ne situaten e krijuar ditet e fundit,dhe rritjen e masave ndaluese dhe atyre kufizuese te levizjes,rezulton se ka persona qe nuk mund te largohen.

Ne keto raste,keshillojme personat e kesaj kategorie,qe te njoftojne autoritetet lokale ku ata aktualisht ndodhen,(policine e zones),per pamundesine per te levizur si dhe te vertetojne se i kane mundesite per te qendruar ne vend,dhe ne cdo rast,ato(policia) do te vleresoje rastin dhe nuk do te penalizoje kete kategori qytetaresh.
Autoritetet duhet te dijne me saktesi adresat e tyre dhe mundesine qe kane personat te cilet i strehojne gjate qendrimit pertej afateve ne vend.

Synimi eshte qe tju vijme ne ndihme esenciale,dhe te ndihmojme ne parandalimin e rasteve te covid19″.

 

Tags :

Share this :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest